Izjava Uroša Kršića povodom Interpolovih poternica

0
148

Kada je reč o Interpolovim poternicama za Ramušem Haradinajem i Hašimom Tačijem tu je očigledno da ništa nije preduzeto, a šta će se dalje dešavarti videćemo u narednom periodu- rekao predsednik Opštinskog odbora SRS Voždovac, Uroš Kršić

Poternice na kojima se nalaze kosovski Albanci, a na kojima insistiraju srpski sudovi, vraćene su u Interpolov sistem i vidljive su, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. On je govoreći u vezi sa boravkom delegacije srpske policije u sedištu Interpola, rekao da su poternice srpskih sudova na kojima se nalaze kosovski Albanci ” vidljive sa izuzetkom poternica Ramuša Haradinaja i Hašija Tačija, koje jesu u sistemu, ali neće biti vidljive u nekom narednom periodu”. Kako kometariše ovu izjavu i šta znači to da su pojedine poternice vidljive dok su druge privremeno nevidljive na listama međunarodne policijske organizacije, bilo je pitanje upućeno predsedniku Opštinskog odbora SRS Voždovac Urošu Kršiću.

Kada je reč o procesuiranju optuženih za krivična dela, ministar unutrašnjih poslova je rekao da će insistirati da optužnice koje podignu srpski sudovi Interpol poštuje, odnosno da se međunarodno pravo i propisi sprovode. U pitanju je dvadesetak poternica srpskih sudova na kojima se nalaze Albanci sa Kosova i Metohije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here