Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović predstavio je opremu koji nosi naziv „Odgovor na sveprisutne vanredne situacije u pograničnoj oblasti – EMBER”

0
109

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović predstavio je opremu dobijenu iz IPA projekta prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija, koji nosi naziv „Odgovor na sveprisutne vanredne situacije u pograničnoj oblasti – EMBER”, vrednu više od 440 hiljada evra.

Donaciju je obezbedila Evropska unija, a učešće Pokrajinske vlade je u visini 15 % ukupne vrednosti projekta. Podsetivši na 2014. godinu koja je bila, kako je rekao, godina opomene, predsednik Mirović rekao je da je Pokrajinska vlada u minule dve godine radila paralelno na realizaciji projekta „Ember“ i na sanaciji obaloutvrda na svim kritičnim mestima u pokrajini.

Projekat “Ember“ je nastao kao odgovor na poplave koje su pogodile naš region u maju 2014. godine, i predstavlja samo jedan u nizu projekata koji se zajednički realizuju u saradnji institucija iz AP Vojvodine i Vukovarsko – Sremske županije, a uz podršku Evropske unije.

Ovim projektom obezbeđena je između ostalog, i kombinovana mašina – utovarivač, mašina za punjenje vreća peskom, pumpa za vodu, cisterna za pitku vodu i gumeni čamci.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here