Dejan Lučić: “Neko će izgleda dati stolicu u Ujedinjenim nacijama kosovskim Albancima, a ko to može da bude – jedino predsednik Vlade ili predsednik Republike.”

0
299

Neko će izgleda dati stolicu u Ujedinjenim nacijama kosovskim Albancima, a ko to može da bude – jedino predsednik Vlade ili predsednik Republike- rekao je publicista Dejan Lučić komentarišući izjavu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića o mogućem kompromisu sa kosovskim Albancima.

U jednom nedavnom razgovoru za novine, upitan da li će Kosovo dobiti stolicu u Ujedinjenim nacijama, Ivica Dačić je rekao da bi to značilio da Srbija treba da kaže Rusiji i Kini da se ne bune protiv ulaska Kosova u UN. “Možete li da zamislite da ja to uradim. ‚‚On je dodao i da se po pitanju Kosova mora doći do kompromisa. Odgovarajući na pitanje da li rezultat tog kompromisa može biti da Kosovo dobije stolicu u UN, Dačić je izjavio da je to moguće, ukoliko srpska strana to prihvati i nikako drugačije.‚‚ Publicistu Dejana Lučića pitali smo kako komentariše ovu Dačićevu izjavu.

Ivica Dačić je pre nekoliko dana ponovio da je za Srbiju bitno da ima podršku Rusije i Kine, kao stalnih članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, jer se na taj način isključuje mogućnost da se Srbiji “iza leđa” izglasa članstvo Kosova u UN.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here