Visoka tehnička škola strukovnih studija u Zrenjaninu organizuje dvodnevni skup 18 partnera angažovanih na međunarodnom projektu „IF4 TM“

0
165

Visoka tehnička škola strukovnih studija u Zrenjaninu organizuje dvodnevni skup 18 partnera angažovanih na međunarodnom projektu „IF4 TM“.

 U pitanju je projekat koji se finansira u okviru „Erasmus plus“ programa EU, u konzorcijumu od 18 partnera iz Srbije, Velike Britanije, Austrije, Portugala, Italije i Slovenije, odnosno pet univerziteta iz inostranstva, i to iz Lisabona, Brajtona, Maribora, Barija i Kremsa. Započet je pre dve i po godine i prema rečima koordinatora projekta Vesne Mandić ostvareni su značajni rezultati koji su vezani za razvoj institucionalnog okvira treće misije Univerziteta. Ona je potom istakla da ovaj projekat a samim tim i VTŠSS, pripremaju mlade za preduzetničke poduhvate, kao i da pomažu istraživačima da svoje projekte komercijalizuju.

Gost sa Tehničkog instituta u Lisabonu, Luis Oliveira, kaže da su inostrani učesnici došli u Zrenjanin kako bi pomogli visokoškolskim ustanovama u Srbiji da izađu na tržište sa svojim inovacijama, kao i da unaprede učešće studenata u inovacijama i da ih podstaknu za preduzetništvo.

Primarni cilj projekta je da se na univerzitetima u Srbiji, osim postojeće dve misije koje se odnose na obrazovanje i istraživanja, razvije i implementira treća misija koju čine tri stuba razvoja i to transfer tehnologija i inovacije, kontinuirano učenje i društveno odgovorno ponašanje univerziteta.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here