Vuk Jeremić: “Narodna stranka će se zalagati da se demokratski opozicioni savez proširi sa dodatnim akterima.”

0
167

Narodna stranka će se zalagati da se demokratski opozicioni savez proširi sa dodatnim akterima za koje može da se kaže da su akteri istinske opozicije- izjavio je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić.

Govoreći o odluci Pokreta slobodnih građana da ne želi u opozicioni savez koji je predložio bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, pre nekoliko dana predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je izjavio  da ne bi to “dramatično posmatrao” i da nema sumnje da će doći do dogovora, kao i da je potrebno pronaći zajednički imenilac u borbi protiv vlasti.‚‚ Jeremić je ocenio da bi ‚‚ zajednički imenitelj moglo da bude to da naredna vlada ima dogovor da bude oročena na godinu dana i da ima zajednički set prioriteta’’. Ovakav predlog se mogao i ranije čuti. Vuka Jeremića smo pitali da li smatra da takav predlog u sadašnjem trenutku zaista može okupiti sve one koji su za promene na političkoj sceni.

Narodna stranka je u Skupštini grada Beograda sa odbornicima Dragana Đilasa formirala zajedničku odborničku grupu “Savez za Srbiju”. Dogovoreno je da šef odborničkog kluba bude Dragan Đilas, a zamenik predsednika odborničkog kluba biće Nikola Jovanović, potpredsednik Narodne stranke. Njihova odbornička grupa u gradskoj skupštini Beograda okuplja 18 odbornika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here