Kancelarija za mlade grada Zrenjanina realizuje projekat koji ima za cilj edukaciju mladih o ponašanju i bezbednosti na fudbalskim utakmicama . Projekat traje do završetka Svetskog prvenstva u fudbalu, a pored praćenja utakmica, mladi će imati prilike i za edukacije.

Koliko je navijačka kultura važna i koliko o njoj znamo, kako se ponašamo na utakmicama, koliko sportskog duha imamo i da li smo tolerantni? Ovo su samo neka od pitanja na koje će odgovore davati edukatori u projektu Kancelarije za mlade grada Zrenjanina. Cilj je da se mladim ljudima, po prvi put omogući praćenje utakmica nacionalnog tima na Svetskom fudbalskom prvenstvu. Omladinski klub koji je s tom namerom i oformljen u Kulturnom centru , imaće upravo taj zadatak.

Uticanje na pozitivan razvoj mladih i njihovo kritičko razmišljanje, promovisanje reprezentacije Srbije na inovativan i jedinstven način, kao i podizanje nivoa bezbednosne kulture mladih, samo su neki od ciljeva ove akcije i projekta. Za sve učesnike, u poluvremenu utakmica organizovaće se nagradni kvizovi koji će za cilj imati proveru znanja stečenog na radionicama. Najbolji pojedinci biće nagrađeni nekim od navijačkih rekvizita sa obeležjem FSS.