Edukacija mladih o ponašanju na fudbalskim utakmicama

0
123

Kancelarija za mlade grada Zrenjanina realizuje projekat koji ima za cilj edukaciju mladih o ponašanju i bezbednosti na fudbalskim utakmicama . Projekat traje do završetka Svetskog prvenstva u fudbalu, a pored praćenja utakmica, mladi će imati prilike i za edukacije.

Koliko je navijačka kultura važna i koliko o njoj znamo, kako se ponašamo na utakmicama, koliko sportskog duha imamo i da li smo tolerantni? Ovo su samo neka od pitanja na koje će odgovore davati edukatori u projektu Kancelarije za mlade grada Zrenjanina. Cilj je da se mladim ljudima, po prvi put omogući praćenje utakmica nacionalnog tima na Svetskom fudbalskom prvenstvu. Omladinski klub koji je s tom namerom i oformljen u Kulturnom centru , imaće upravo taj zadatak.

Uticanje na pozitivan razvoj mladih i njihovo kritičko razmišljanje, promovisanje reprezentacije Srbije na inovativan i jedinstven način, kao i podizanje nivoa bezbednosne kulture mladih, samo su neki od ciljeva ove akcije i projekta. Za sve učesnike, u poluvremenu utakmica organizovaće se nagradni kvizovi koji će za cilj imati proveru znanja stečenog na radionicama. Najbolji pojedinci biće nagrađeni nekim od navijačkih rekvizita sa obeležjem FSS.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here