Poslanik Srpske radikalne stranke Miljan Damjanović izjavio je da će predstavnici te stranke predati dopis sa obaveštenjem Ministarstvu unutrašnjih poslova da će funkcioneri, članovi i simpatizeri radikala 30. maja sprečiti „politički, antidržavni i antiustavni“ festival „Mirdita, dobar dan“ u organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava.

Miljan Damjanović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da i pored apela koji je upućen nadležnim državnim organima za zabranu rada NVO Inicijativa mladih za ljudska prava, da se nastavljaju pripreme za manifestaciju koja će se održati 30.maja u Beogradu. „Srpska radikalna stranka će predati danas dopis kojim će obavestiti Ministarstvo unutrašnjih poslova će se funkcioneri , članovi i simpatizeri Srpske radikalne stranke kao i predstavnici građana okupiti i sprečiti taj politički skup koji je antidržavni i antiustavni.

Damjanović je ponovio da će Srpska radikalna stranka ukoliko se ne zabrani skup 30. maja, biti tamo gde se okupljaju oni koji hoće da udare na državu Srbiju i da će svim dozvoljenim sredstvima sprečiti da se širi bruka i kao i da će insistirati na odbrani Ustava Republike Srbije. Od toga nećemo odstupiti i pored svih pritisaka koje dobijamo, pa čak i od strane medija – naglasio je Miljan Damjanović.