Izjava Danila Tvrdišića povodom migrantske krize

0
234

Ono što u ovom trenutku zabrinjava oko migrantske krize jeste činjenica da mnoge evropske zemlje žele da naprave tampon zonu čime bi se talas migranata mogao preliti u zemlje koje nisu zatvorile svoje granice – izjavio je publicista Danilo Tvrdišić.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da se na teritoriji Srbije’’ trenutno se nalazi oko 2.900 migranata, što je najmanji broj od početka krize. On dodaje da to što BiH najavljuje zatvaranje granica za migrante ne predstavlja trenutno problem za Srbiju. „Mi sagledavamo oprezno i pažljivo sve što se tiče migracija poslednjih nekoliko godina. Svaki talas, svaki pokret, svaku promenu i na relaciji između EU i Turske i ne samo one koji idu preko Zapadnog Balkana već i one koji idu preko Mediterana. Publicistu i analitičara  Danila Tvrdišića zamolili smo da odgovori na pitanje kako ocenjuje trenutno stanje sa migrantima u našoj zemlji.

Prema nezvaničnim podacima kroz Srbiju je u periodu od 2014.- 2017.godine prošlo više od milion ljudi, a samo oko 1800 lica je zatražilo azil. Prema oceni nadležnih to pokazuje jasnu nameru migranata da ne ostanu u našoj zemlji već da krenu prema konačnom odredištu –  zapadnoj Evropi I zemljama Evropske unije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here