Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Predsedništvu Srbije sa ambasadorom NR Kine Li Mančangom.

Predsednik Srbije  predao je kineskom ambasadoru pismo, u kojem je čestitao rođendan predsedniku NR Kine Si Đinpingu. Aleksandar Vučić je Si Đinpingu, kojeg je nazvao „velikim prijateljem Srbije“, poželeo dobro zdravlje i „nastavak velikih uspeha Narodne Republike Kine, velike pobede Kine pod njegovim izuzetnim rukovodstvom, uz njegovu izvanrednu viziju“.

Tokom sastanka Vučić i Li su razgovarali i o zajedničkim projektima iz oblasti ekonomske saradnje dveju zemalja. Konstatovali su da se ekonomski odnosi Srbije i Kine intenzivno razvijaju i da se realizacija dogovorenih zajedničkih projekata odvija na obostrano zadovoljstvo.

„Dvojica sagovornika su razmotrili i mogućnosti za zaključivanje novih sporazuma o saradnji“, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Očekuje se da će, tokom posete predsednika Vučića Kini u septembru, povodom Godišnjeg sastanka Svetskog ekonomskog foruma u Tjenđinu, i sastanka sa predsednikom Si Đinpingom, biti potpisano najmanje 10 različitih sporazuma o saradnji, koji će učvrstiti partnerstvo dveju zemalja.