Predsednik Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović razgovarao s ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem koji je potvrdio da pregovara sa vlasnicima hladnjača da povećaju cenu maline

0
132

Predsednik Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović izjavio je da je razgovarao s ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem koji je potvrdio da pregovara sa vlasnicima hladnjača da povećaju cenu maline

Predsednik Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović rekao je da je razgovarao s ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem koji je potvrdio da pregovara sa vlasnicima hladnjača da otkupnu cenu malina povećaju na 125 do 135 dinara po kilogramu. Radović je rekao da ga je ministar poljoprivrede pozvao pošto je Asocijacija malinara najavila proteste i da je obećao da će raditi na problemu niske otkupne cene malina.

Malinari su jutros najavili mirne proteste vožnjom automobilima po svim gradovima u Srbiji u petak, 22. juna, zbog niske otkupne od 50 do 80 dinara po kilogramu malina.

“Ministar Nedimović je rekao da je imao sastanak s vlasnicima hladnjača, i da sa njima nastaviti razgovor  kako bi rešili problem prebacivanja smrznute maline iz hladnjača na jugu u veća skladišta u centralnoj Srbiji da bi mogao da se nastavi otkup”, kazao je Radović.

Na pitanje kako će se rešiti probleme niske otkupne cene, Nedimović je, po rečima Radovića, obećao da će otkupljivači morati da povećaju cenu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here