Povodom Svetskog dana izbeglica, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore za ekonomsko osnaživanje izbeglih i prognanih porodica

0
115

Povodom Svetskog dana izbeglica, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore za ekonomsko osnaživanje izbeglih i prognanih porodica , vredne 20 miliona dinara.

Predsednik pokrajinske Vlade je najavio da će pokrajina nastaviti sa programima podrške kako bi se trajno rešio status raseljenih lica. „Pokrajinska vlada će nastaviti da povećava finansijski iznos sredstava neohodan za sve aktivnosti Fonda za pružanje pomoći izbeglim, raseljenim i prognanim licima. Ovaj posao neće se završiti sve dok ijedna porodica, iz ove kategorije, bude imala potrebu za ovom vrstom pomoći“, rekao je Mirović.

Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić izjavio je da Pokrajinska vlada i Vlada Srbije na konkretan način pokazuju kako se treba nositi sa rešavanjem problema izbeglih i prognanih porodica.

Preko Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima pomoć u vidu građevinskog materijala za adaptaciju i završetak objekata dobilo je 32 porodice u vrednosti od 12 miliona dinara, dok je za ekonomsko osnaživanje porodica, za realizaciju 39 ugovora, iz pokrajinskog budzeta izdvojeno osam miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here