Potpredsednik Vlade Republike Srbije Zorana Mihajlović razgovarala sa ambasadorom Velike Britanije u Srbiji Denisom Kifom

0
398

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je sa ambasadorom Velike Britanije u Srbiji Denisom Kifom o regionalnoj saradnji i predstojećem Samitu o Zapadnom Balkanu koji se u julu održava u Londonu.

Mihajlović je istakla da Srbija ima važnu ulogu u promovisanju političke stabilnosti u regionu i napretku Agende povezivanja, kroz realizaciju infrastrukturnih projekata od regionalnog značaja, kao i u okviru Transportne zajednice, čije će sedište biti u Beogradu.
Na sastanku je bilo reči i o glavnim temama samita, koji se održava kao deo Berlinskog procesa, a koje uključuju ekonomsku stabilnost, bezbednost i politiku i nasleđe.
Ambasador Kif je naglasio da će povezivanje ostati jedno od važnih pitanja na agendi, zajedno sa digitalizacijom, koja je važna zbog podsticanja preduzetništva.
Na sastanku je razgovarano i o inicijativi Mihajlović, koja je i predsednik Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, o otvaranju regionalne kancelarije zapadnobalkanske šestorke za pitanje ravnopravnosti polova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here