Drugog dana junskog zasedanja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, nakon uvodnog izlaganja hrvatskog ministra spoljnih poslova, zatražio je rečkal član srpske delegacije Aleksandar Šešelj, potpredsednik Srpske radine stranke

0
120

Drugog dana junskog zasedanja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, nakon uvodnog izlaganja hrvatskog ministra spoljnih poslova Marije Pejčinović Burić, zatražio je reč član srpske delegacije Aleksandar Šešelj, potpredsednik Srpske radikalne stranke.

U svom obraćanju Šešelj je podsetio da je osnivač HDZ, političke stranke kojoj pripada Pejčinović Burić, zločinac i neofašista Franjo Tuđman, koji je odgovoran za najveće etničko čišćenje u Evropi nakon Drugog svetskog rata. On je pitao predstavnicu Hrvatske kada će ta država vratiti otetu teritoriju Republike Srpske Krajine ljudima koji su bili prinuđeni da pobegnu od ustaškog noža.

Šešelj je takođe podsetio da su Hrvati tokom operacije „Oluja“ okupirali srpsku teritoriju, ubili oko hiljadu i proterali gotovo pola miliona Srba, i istakao da je sramno što se godišnjica „Oluje“ u Hrvatskoj proslavlja kao nacionalni praznik.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here