Potpredsednik Srpske radikalne stranke i narodni poslanik Aleksandar Šešelj, je izjavio da su svrha Saveta Evrope : demokratija, ljudska prava, vladavina prava i antifašizam

0
129

Odgovarajući na izlaganje hrvatskog premijera Plenkovića tokom drugog dana jesenjeg zasedanja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, potpredsednik Srpske radikalne stranke i narodni poslanik Aleksandar Šešelj, je izjavio da su svrha Saveta Evrope : demokratija, ljudska prava, vladavina prava i antifašizam.

Odgovarajući Andreju Plenkoviću , Aleksandar Šešelj je rekao da“ danas, imamo pred nama čoveka koji glorifikuje Jasenovac, koncentracioni logor za sedamsto hiljada Srba, Jevreja i Roma, koji glorifikuje Blajburg. Vođu neo-nacističkog režima u srcu Evrope u kojoj su Srbi građani drugog reda, predsednika političke partije čija je glavna ideologija etničko čišćenje. Rukovodstvo Saveta Evrope bi trebalo da se stidi, rekao je Šešelj.“
On je bio prekinut tokom svog obraćanja, a zatim mu je replicirao predsednik Vlade Republike Hrvatske i predsednik Hrvatske demokratske zajednice, Andrej Plenković. U svojoj replici on je izjavio: „Jabuka ne pada daleko od drveta. Predsednik stranke i njegov otac je osuđeni ratni zločinac. Predstavnik ove stranke se zalaže za Veliku Srbiju koja će obuhvatati teritorije drugih država“. Plenković je dodao: „Srbija je izvršila agresiju na Hrvatsku, ali pre toga i na Bosnu, Sloveniju i Kosovo, i odgovorna je za ratove.“ Plenkovića nisu prekidali tokom njegovog izlaganja.

Aleksandar Šešelj je i na jučerašnjem zasedanju podsetio da je osnivač HDZ, političke stranke kojoj pripada Pejčinović Burić, zločinac i neofašista Franjo Tuđman, koji je odgovoran za najveće etničko čišćenje u Evropi nakonDrugog svetskog rata.
Šešelj je takođe podsetio da su Hrvati tokom operacije„Oluja“okupirali srpsku teritoriju, ubili oko hiljadu i proterali gotovo pola miliona Srbai istakao da je sramno što se godišnjica„Oluje“u Hrvatskoj proslavlja kao nacionalni praznik.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here