Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je vežbi Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske Srbije “Zajednički udar 2018”

0
186

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je vežbi Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske Srbije “Zajednički udar 2018”, koja je održana na Atletskom stadionu u Kraljevu i na glavnom trgu u tom gradu.

Vežbi su prisustvovali i predsednica Vlade Ana Brnabić, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković i direktor policije Vladimir Rebić.
Predsednik Srbije je, u obraćanju pripadnicima MUP-a, Vojske Srbije i okupljenim građanima Kraljeva, ukazao na to da danas vojska i policija nisu pokazali samo svoje veštine i obučenost, već i tehničku opremljenost da brane Srbiju .

Ova vežba pokazala je našu reakciju u slučaju napada na našu zemlju i narod. Pokazana je spremnost da našu bezbednost odbranimo i zaustavimo svakoga ko misli da probleme danas treba da rešava nasiljem. Nastavićemo da ulažemo u vojsku i policiju, zaključio je Vučić.
Na vežbi su učestvovali pripadnici Specijalne brigade Kopnene vojske, jedinice Vojne policije Vojske Srbije, bataljona Vojne policije specijalne namene “Kobre” i snaga za podršku iz vazduhoplovnih brigada RV i PVO, u sadejstvu sa pripadnicima Žandarmerije, SAJ, Helikopterske jedinice, Policijske brigade i Interventne jedinice policije.
Nakon vežbe usledio je i prikaz pešadijskog ešalona snaga za reagovanje Vojske Srbije, koji je opremljen naoružanjem i vojnom opremom po “Projektu 1500”.
Takođe, održana je i vojna svečanost polaganja vojničke zakletve vojnika na služenju vojnog roka generacije “jun 2018”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here