Drugog dana jesenjeg zasedanja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope,Aleksandar Šešelj govorio je o pitanju Ruske Federacije

0
98

Drugog dana jesenjeg zasedanja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, potpredsednik Srpske radikalne stranke i narodni poslanik Aleksandar Šešelj, govorio je o pitanju Ruske Federacije.

 Aleksandar Šešelj je tom prilikom izjavio da su „članovi Parlamentarne skupštine Saveta Evrope iz Rusije izbačeni iz Parlamentarne skupštine Saveta Evrope pod optužbom takozvane aneksije Krima. Ova skupština je donela nekoliko deklaracija i rezolucija u vezi sa Rusijom, u proteklih nekoliko godina, o demokratiji i ljudskim pravima u Ruskoj Federaciji.“

Šešelj je istakao da je narod Krima rekao svoje, 16. marta 2014. godine, i odlučio da ne želi da ostane u državi koja je prolazila kroz renesansu fašizma uz sledbenike Stepana Bandere, koji je preuzeo vlast u Kijevu. Narod Krima nije želeo da njihova sudbina bude kao sudbina njihovih zemljaka u Odesi.

Što se tiče demokratije u Rusiji, Aleksandar Šešelj je rekao da bi prethodni izbori trebalo da budu lekcija demokratije celoj Evropi, jer je izlaznost bila veća od 70% i Vladimir Putin je osvojio više od 75%, a u Republici Krim, više od 90% glasova, dok je, na primer, izlaznost na izbore za Evropski parlament bila manja od 45%.

 

Na kraju svog izlaganja, Šešelj je zaključio da je Krim deo Ruske Federacije i takođe politički subjekat Federacije. Dakle, trebalo bi da se evropske zemlje vrate svojim prvobitnim osnovama, kao što bi i evropske institucije trebalo da se vrate svojim osnovama, umesto što podržavaju neonacističke režime širom kontinenta, a evropske institucije, koje sebe nazivaju demokratskim, trebalo bi da uče od Rusije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here