Javni poziv za izbegla lica

0
230

Izbegla i interno raseljena lica sa boravištem na teritoriji Zrenjanina ostvaruju pravo na pakete pomoći u hrani koje je obezbedio republički komeserijat za izbeglice. Koje obrasce treba popuniti i šta od dokumenata treba poneti, pitali smo nadležne.

Najugroženija domaćinstva izbeglice i interno raseljena lica sa boravištem na teritoriji Grada Zrenjanina imaju pravo na dodelu paketa pomo’i u hrani koje je obezbeido Komeserijat za izbeglice i migracije Republike Srbije.

Obrasci i dodatne informacije se mogu dobiti kod Poverenika za izbeglice i migracije u Gradskoj upravi Grada Zrenjanina .

Takođe, poverenik za izbeglice i migracije u Gradskoj upravi grada Zrenjanina obaveštava da je Fondacija “Ana i Vlade Divac” raspisala konkurs za dodelu stipendija učenicima koji 2018. godine upisuju prvi, drugi, treći i četvrti razred srednje škole, postižu odličan uspeh u učenju i vladanju, i čiji je barem jedan roditelj ili staratelj imao izbeglički status u Republici Srbiji, a izbegao je iz opština u Republici Hrvatskoj. Detaljan spisak opština možete pronaći u prostorijama Komeserijata, ili pozivom na broj telefona 3150186.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here