Da li kapacitet prihvatilišta za beskućnike odgovara stvarnim potrebama?

0
401

Prihvatilište za odrasla lica u Zrenjaninu trenutno brine o 12 sugrađana. Planira se i izgradnja namenske zgrade, s obzirom da ova trenutna, to nije.

U Prihvatilištu za odrasla i stara lica u kriznim situacijama, odnosno za beskućnike i prosjake u Zrenjaninu, trenutno je smešteno 12 korisnika i to je trenutno optimalan broj osoba kojima može da se pruži dovoljan komfor budući da je zvaničan kapacitet 10 osoba. Broj korisnika se menja, odnosno raste ili pada bez određenog pravila, ali zimi je uglavnom veći, s obzirom na niske temperature i činjenicu da ti ljudi nemaju svoj krov nad glavom. Sa Teodorom Lazić smo razgovarali i o ostalim pojedinostima vezanim za ovu ustanovu.

Prostor u kome se trenutno nalazi prihvatilište nije namenski građen, već je priveden nameni. Prema rečima nadležnih, učinjene su sve pripreme kako bi se započela izgradnja namenskog prostora, koji će biti veći, funkcionalniji, i svakako, koji će moći da primi veći broj korisnika. Svi oni koji su voljni  da pomognu licima koja su korisnici Prihvatilišta, donacije u vidu sredstava za ličnu higijenu, sredstava kućne hemije, deterdženata i garderobe, uvek su dobrodošle, kako se navodi, i  mogu se obratiti na sve brojeve telefona Centra za socijalni rad, kao i direktno, na broj samog Prihvatilišta 064/6488112.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here