Brnabić na Samitu o Zapadnom Balkanu

0
73

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvuje na Samitu o Zapadnom Balkanu u Londonu, na kojem će lideri regiona i najviši evropski zvaničnici razgovarati o budućnosti „Berlinskog procesa“, kao i o aktuelnim dešavanjima u ovom delu Evrope.

Na Samitu, čiji je domaćin britanska premijerka Tereza Mej, biće reči i o ekonomskoj saradnji sa fokusom na regionu Zapadnog Balkana, bezbednosti i izazovima migrantske krize.

Na skupu će učestvovati i nemačka kancelarka Angela Merkel, austrijski kancelar Sebastijan Kurc, visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku Federika Mogerini, evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han, predsednik Evropske investicione banke Verner Hojer, predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj Suma Čakrabarti i drugi evropski zvaničnici.

Nakon zvaničnog završetka Samita o Zapadnom Balkanu, za sve šefove delegacija biće upriličen prijem, čiji će domaćin biti Čarls, princ od Velsa.

Prvi Samit o Zapadnom Balkanu u okviru “Berlinskog procesa”, koji je inicirala nemačka kancelarka Angela Merkel, održan je 2014. godine u Berlinu.

Prošlogodišnji Samit o Zapadnom Balkanu održan je u Trstu, dok će se sledeći organizovati 2019. godine u Poljskoj.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here