Miloš Hrkalović o ubistvu Olivera Ivanovića

0
575

Zvanični Beograd u ovom trenutku nema mogućnosti da ispita okolnosti pod kojima je došlo do gnusnog zločina- ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici – rekao je sekretar Opštinskog odbora Savskog venca Srpske radikalne stranke Miloš Hrkalović.

Članovi Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda – (SDP), kako su pre izvesnog vremena objavili pojedini mediji,  apelovali su na zvaničnike Beograda i Prištine da “snagom autoriteta” doprinesu da zločinci u slučaju ubistva Olivera Ivanovića ne ostanu anonimni i nekažnjeni. “Kako vreme prolazi, iz dana u dan postaje sve izvesnije da izvršioci i nalogodavci neće biti pronađeni.’’ Članovi Inicijative ocenjuju i ’’da su gotovo sigurni da se na razotkrivanju počinilaca ovog zločina ništa ne radi”. Zašto izostaje saradnja institucija iz Beograda I Prištine na otkrivanju i procesuiranju izvšilaca ovog zločina  I da li će okolnosti ubistva srpskog političara ikada biti rasvetljene? Sekretar Opštinskog odbora Savskog venca Srpske radikalne stranke Miloš Hrkalović ocenio je da nalogodavac ubistva Olivera Ivanovića neće biti otkriven.                      

Jedna od članica Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda- Ksenija Božović, izjavila je da i Ramuš Haradinaj „ima deo odgovornosti u Ivanovićevom ubistvu“ i upozorila je da je „zabrinjavajuće to što Evropska unija i Euleks, kao posrednici u razmeni podataka i dokumenata o okolnostima ubistva Olivera Ivanovića ćute, dok se Beograd i Priština uzajamno prepucavaju“. Ona smatra da se bez političke odluke Ivanovićev slučaj neće rešiti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here