Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na postavljanju kamena temeljaca za izgradnju nemačke fabrike Forverk

0
87

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na postavljanju kamena temeljaca za izgradnju nemačke fabrike Forverk u Preljini kod Čačka rekao da se ‚‚otvaranjem fabrika vraćaju u život srpski gradovi i vraća se  samopoštovanje i vera da ljudi ne odlaze iz zemlje.

Predsednik Srbije je na svečanosti povodom polaganja kamena temeljca za buduću fabriku naglasio  da takvog proizvodnog pogona i takve direktne strane investicije nije bilo u Čačku u poslednjih 45 godina i da će nova fabrika zaposliti više od 1.000 radnika. „Srećan sam što podižemo grad po grad. Ova fabrika će značiti mnogo i za ceo Moravički okrug – Gornji Milanovac, Lučane, Ivanjicu“, rekao je predsednik Vučić

Kompanija Forverk und Zon će u industrijskoj zoni u Preljini napraviti pogon na šest hektara i zaposliti radnike na proizvodnji rezervnih delova za automobilsku industriju. Plan je da taj proizvođač  u narednih šest godina napravi 65.000 kvadratnih metara zatvorenog proizvodnog prostora, a samo ove godine biće izgrađeno više od 40.000 kvadrata. Investicija je vredna oko 50 miliona evra.

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je i  da će Ugovor za izgradnju autoputa Čačak, Kraljevo – Trstenik – Ćićevac – Pojate, biti potpisan pre kraja godine. On je u izjavi novinarima rekao da se razgovara sa više ponuđača i istakao je da je u tehničkom smislu najveći deo posla završen, pa se očekuje da već sledeće godine počne izgradnja tog autoputa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here