Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je fabriku za preradu mesa Srem Šid, koja je primer uspešne privatizacije iz stečaja

0
150

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je fabriku za preradu mesa Srem Šid, koja je primer uspešne privatizacije iz stečaja i primer firme kojoj su zahvaljujući novom Sporazumu o slobodnoj trgovini s Turskom, otvorena vrata za tržište te zemlje.

Predsednik Aleksandar Vučić je obišao pogone fabrike mesa Srem zajedno sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem . U izjavi novinarima predsednik je rekao ‚‚da je ponosan što posle 17 godina ponovo radi fabrika za preradu mesa Srem Šid, koja upošljava 130 ljudi, i izrazio je nadu da će se u narednih pet godina stočni fond u Srbiji vratiti na nivo iz 1989.godine, a to je dva miliona grla stoke.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će biti povećane subvencije za pogone i fabrike koje će se baviti prerađivačkom industrijom. Vučić je istakao da je za državu veoma važna prerađivačka industrija mesa, voća i povrća.

Novi vlasnici fabrike za preradu mesa su u obnovu proizvodnje  uložili dva miliona evra i pokrenuli proizvodnju, a već u prvom mesecu rada izvezli su goveđe meso u Tursku u vrednosti većoj od milion evra. Do sada je u fabrici za preradu mesa Srem  obrađeno meso 3.000 goveda i realizovan je izvoz u Tursku vredan oko tri koma pet  miliona evra.

Srem Šid je osnovan 1919. godine pod imenom Srem i bio je gigant domaće industrije mesa, koji je od 2001. godine bio u stečaju. Pre stečaja je u fabrici bilo zaposleno i do 2.000 ljudi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here