Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Srbije Mladen Šarčević posetio je Zrenjanin

0
107

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Srbije Mladen Šarčević posetio je Zrenjanin kako bi otvorio drugi po redu naučno-stručni simpozijum ,,Pivo, pivarstvo i hmeljarstvo“ koji se održava u našem gradu

U okviru ,,Dana piva“, u hotelu Vojvodina, održava se drugi po redu naučno-stručni simpozijum ,,Pivo, pivarstvo i hmeljarstvo“, jedini pivski skup ove vrste u regionu, koji je ugostio eminentne profesore i stručnjake iz zemalja regiona i šire. Simpozijum je otvorili ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević. Otvaranju je prethodio prijem u Gradskoj kući gde se razgovaralo o potencijalima grada Zrenjanina i inovacijama koje će se ogledati u obrazovanju. Nakon otvaranja Simpozijuma u obraćanju medijima, ministar Šarčević je naglasio značaj ovakvog skupa a predočio je i mogućnosti koje bi ministarstva u Vladi Republike Srbije mogla da preduzmu kako bi se na što bolji način razvila proizvodnja piva u našoj zemlji.

Cilj organizacije Simpozijuma je da kritički preispita stanje, probleme, mesto i ulogu kao i potencijale pivarske industrije u Republici Srbiji. Nešto više o tome rekao je profesor Univerziteta u penziji Jan Kišgeci.

Pivo ima tri veka dugu tradiciju proizvodnje u Srbiji i dobija sve više na značaju ne samo kao omliljeno alkoholno piće, već i kao industrija koja doprinosi ekonomiji i poljoprivredi zemlje. Jedan ovakav skup dobra je prilika da se predstavi stanje pivarske industrije u Srbiji ali i da se razgovara o problemima. Naučno – stručni simpozijum ,,Pivo, pivarstvo i hmeljarstvo“ održava se do 30.avgusta u našem gradu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here