Premijerka Ana Brnabić predvodiće Vladu Srbije na zajedničkoj sednici sa Vladom Republike Srpske, koja će biti održana sutra, 29. avgusta, u Trebinju.

Premijeri i ministri vlada Srbije i Republike Srpske razgovaraće u sredu, 29.avgusta u Trebinju o zajedničkim, započetim i budućim projektima, regionalnoj saradnji i situaciji u regionu, kao i o unapređenju sveukupnih bilateralnih odnosa Srbije i Srpske. Planirano je i potpisivanje memoranduma i sporazuma između dveju vlada – saopšteno je iz Kancelarije za saradnju sa medijima vlade Srbije.

Na sednici će se razmatrati saradnja dveju vlada u oblasti energetike, poljoprivrede, prehrambene industrije, ruralnog razvoja, veterinarstva, šumarstva i vodoprivrede. Biće reči i o intenziviranju saradnje u oblasti namenske industrije, u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, kao i saradnji u oblasti pravosuđa.
Takođe, govoriće se o razmeni informacija i iskustva u oblasti institucionalnog organizovanja i finansiranja zaštite životne sredine, kao i o nastavku zajedničkih aktivnosti u realizaciji projekata u oblasti turizma.

U Trebinju je planiran i odvojeni susret premijerke Ane Brnabić sa predsednicom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović.