MZ Dolja Crni šor obeležila svoju slavu-Veliku Gospojinu

0
293

Bogatim kulturno-umetničkim kao i sportskim programom obeležena je slava MZ Dolja Crni šor, Velika Gospojina

Svečanost povodom slave MZ Dolja Crni šor, Velike Gospojine, započela je polaganjem cveća na spomen bistu Svetozara Miletića uz kratko podsećanje na njegov lik i delo.Nakon toga usledilo je tradicionalno osveštenje i sečenje slavskog kolača u prisustvu velikog broja žitelja MZ Dolja Crni šor i gostiju. Domaćin slave i predsednik MZ Miodrag Pješčić govorio je ovom prilikom o obeležavanju slave i aktivnostima koje su se realizovale u prethodnom periodu.

Članovi Mesne zajednice i učesnici programa vredno su se pripremali kako bi na što bolji način upotpunili program ovogodišnje slave. Ovom prilikom učenicima su uručene diplome a za muzički i scenski užitak bili su zaduženi članovi kulturno-umetničkog društva Đerđef kao i mnogi drugi učesnici.

Ovogodišnji program je predstavila kuma slave Ivana Bošnjak Bošnjak.

Obeležavanje Velike Gospojine nastavljeno je tradicionalnim takmičenjem u kuvanju riblje čorbe koju su kuvale ekipe iz MZ Dolja Crni šor ali i njihovi gosti iz mesnih zajednica sa teritorije grada i okolnih mesta. Ove godine učešće je uzelo preko 30 takmičara.

Učesnici takmičenja u kuvanju riblje čorbe imali su samo reči hvale za ovogodišnju organizaciju.

Nakon odluke žirija proglašeni su pobednici pa je tako prvo mesto sa osvojenim 91 bodom pripalo Barać Nebojši iz Ečke. Drugo mesto zauzeo je Gabriel Carina iz Jankovog mosta sa osvojenih 90 bodova a na trećem mestu našao se Peter Sabo iz Zrenjanina koji je osvojio 87 bodova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here