Štrajk u više od hiljadu škola u Srbiji

0
105

Članovi tri sindikata prosvetnih radnika Srbije štrajkuju skraćenjem časova u više od hiljadu škola širom Srbije , a nastavak štrajka najavljen je za utorak, 11. septembar.

Tri sindikata prosvetnih radnika štrajkuju u više od hiljadu škola u Srbiji . Zajednički stav sindikata koji je istaknut i na protestu 31.avgusta, uoči početka nove školske godine, jeste problem platnih razreda. Nastavnici štrajkuju jer su nezadovoljni načinom uređenja platnih razreda, prema kojem su svrstani u osmu platnu grupu i traže da se svi nastavnici sa sedmim stepenom obrazovanja prebace u devetu platnu grupu.

 

Sindikati su saopštili da u više od hiljadu škola u Srbiji časovi traju 30 minuta. Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Jasna Janković je za 11.septembar najavila nastavak štrajka.

Prosvetari su istakli i da je do sada na pregovore pozvan samo jedan sindikat – Sindikat obrazovanja Srbije koji je održao sastanak sa ministrima Brankom Ružićem i Sinišom Malim, gde je dogovoreno da će oni vladi iznesti zahteve prosvetara. Ostala tri sindikata su na stanovištu da njima takav dogovor ništa ne znači.
U štrajku se nalaze članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikata “Nezavisnost” i Sindikata radnika u prosveti Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here