Evropska noć istraživača, događaj posvećen popularizaciji nauke i učenju kroz zabavu, održaće se 28.septembra, sedmi put u Zrenjaninu.

0
129

Zrenjanin je jedan od gradova u kojem će se u petak 28.septemrba, održati Evropska noć istraživača najavljeno je na konferenciji za medije u Multimedijalnoj sali Gradske kuće.

Evropska noć istraživača, događaj posvećen popularizaciji nauke i učenju kroz zabavu, održaće se 28.septembra, sedmi put u Zrenjaninu. Događaj su u Multimedijalnoj sali Gradske kuće najavili pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, predstavnik organizatora, profesor VTŠSS Gordana Ludajić kao i Sandra Banjanin PR zrenjaninske Noći istaživača.

Ove godine manifestacija će biti realizovana na 6 lokacija pod sloganom “Istražuj kroz noć, u znanju je moć”, a osnovni zadatak je inspirisati nove generacije da se zainteresuju i bave naukom. Nešto više o ovogodišnjem programu u Zrenjaninu rekla je Gordana Ludajić, profesor Visoke tehničke škole strukovnih studija.

 

Pridružujući se obeležavanju Evropske godine kulturnog nasleđa, naučnici širom Srbije sa posebnom pažnjom upoznaće radoznale posetioce sa bogatim nasleđem najrazličitijih krajeva naše zemlje, čuvajući od zaborava važan deo naše naučne i kulturne prošlosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here