Zbog povećanog broja pregleda, otežan rad urgentnog centra u Zrenjaninu

0
514

U opštoj bolnici “Đorđe Joanović” održana je konferencija za novinare na temu “Rad i preopterećenost Odeljenja za zbrinjavanje i prijem urgentnih stanja”.

Na odeljenju za zbrinjavanje i prijem urgentnih stanja Opšte bolnice “Đorđe Joanović” znatno je povećan broj pregleda u odnosu na raniji period, što dovodi do otežanog rada Odeljenja i dužeg čekanja pacijenata. Tim povodom je specijalista urgentne medicine i šef prijemne ambulante Urgentnog centra doktorka Danijela Rackov objasnila čemu služi Urgentni centar i kako on funkcioniše. Ona je ovom prilikom iznela i stavove Kongresa društva lekara Urgentne medicine koji je održan u Beogradu.

 

Samo 8,6% pregledanih pacijenata je primljeno na bolničko lečenje, što ukazuje na činjenicu da se sugrađani za pomoć ne javljaju izabranom lekaru, niti Službi hitne medicinske pomoći, već se za svaku medicinsku uslugu javljaju Odeljenju za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja. Doktorka Rackov je rekla i da je racionalnije ako se pacijenti jave izabranom lekaru koji ih poznaje, pa će samim tim brže i preciznije doneti dijagnozu.

PR Opšte bolnice “Đorđe Joanović” Maja Sladojević je ovom prilikom obavestila sve sugrađane da su u toku radovi na uređenju platoa na ulazu u Urgentni centar.

Na osnovu dosadašnjih statističkih podataka uočena je tendencija porasta broja pregleda na Odeljenju za zbrinjavanje i prijem urgentnih stanja Opšte bolnice Zrenjanin. U prethodnih nekoliko godina, prosečan broj mesečnih pregleda iznosio je oko 5 300, a sada se taj broj približio na 6000.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here