U Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu počela je sa radom prva magnetna rezonanca, vredna 100 miliona dinara

0
154

U Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu počela je sa radom prva magnetna rezonanca, vredna 100 miliona dinara, čiju je nabavku obezbedila Pokrajinska vlada.

Predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović prisustvovao je puštanju u rad prve magnetne rezonance u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu. On je tom prilikom rekao da su nabavkom najsavremenijeg aparata za magnetnu rezonancu, prateće opreme i izgradnjom posebnog objekta za ove namene, prvi put stvoreni uslovi da se ceo postupak dijagnostike obavi na Institutu, na jednom mestu i na efikasan način.

Koliko je značajna nabavka magnetne rezonance govori podatak da se na Institutu godišnje obavi oko sto trideset hiljada pregleda, te da je za oko dve hiljade pacijenata potrebno obaviti pregled i dijagnostiku magnetnom rezonancom. Inače, reč je o najboljem dijagnostičkom aparatu u našoj zemlji, koji će omogućiti dijagnostiku dece i omladine do osamnaeste godine kao i novorođenčadi. Nabavka aparata za magnetnu rezonancu je rezultat akcije koju je u saradnji sa pokrajinskom Vladom sprovela Fondacija “Magnet za ljubav”, a kojoj su se priključile i društveno odgovorne kompanije među kojima su Naftna industrija Srbije, Industrija mesa Matijević i MK grupa .

 

Generalni direktor Naftne industrije Srbije Kiril Tjurdenjev ,je rekao da je za ovu kompaniju čast i zadovoljstvo što je bila deo humanitarne akcije jer nikad nije bilo pitanje hoće li NIS biti u ovoj akciji, već je bilo važno kako da se pomogne.

Predsednik MK grupe Miodrag Kostić je istakao da je ponosan što je ta kompanija bila deo ovako velikog i značajnog društveno odgovornog poduhvata, sa ciljem da deca i mladi na teritoriji Vojvodine dobiju kvalitetniju dijagnostiku i lečenje.

Događaju u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu je prisustvovao i pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here