Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednica vlade Republike Srpske Željka Cvijanović otvorili su 17. Međunarodni poljoprivredni sajam „Interagro 2018“ u Bijeljini.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednica vlade Republike Srpske Željka Cvijanović otvorili su 17. Međunarodni poljoprivredni sajam „Interagro 2018“ u Bijeljini. Prema rečima Igora Mirovića, pokrajinska vlada posvećena je Sporazumu koji ima sa Vladom Republike Srpske, a koji je deo ukupnih odnosa koji imaju Republika Srbija i Republika Srpska. On je istakao da na sajmu u Bijeljini učestvuje više od 20 kompanija i udruženja iz Pokrajine, a u organizaciji Privredne komore Vojvodine, koja je i partner ovogodišnjeg sajma.

 

Zahvalivši se predsedniku Miroviću na podršci, predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je sajam u Bijeljini prilika da se povežu privrednici i poljoprivrednici, ali i da se uspostavi intenzivnija saradnja između lokalnih samouprava, institucija i udruženja u svim drugim oblastima od zajedničkog interesa.

Predsednik vlade AP Vojvodine istakao je i da Pokrajinska vlada i vlada Republike Srpske moraju intenzivnije da rade na infrastrukturnom povezivanju i naglasio da je izgradnja autoputa od Novog Sada preko Rume do Bijeljine jedan od utvrđenih prioriteta.