Na konferenciji za medije u Multimedijalnoj sali Gradske kuće najavljena je humanitarna manifestacija pod nazivom “Trka za srećnije detinjstvo” koja će se održati u subotu, 29.septembra

0
151

Na konferenciji za medije u Multimedijalnoj sali Gradske kuće najavljena je humanitarna manifestacija pod nazivom “Trka za srećnije detinjstvo” koja će se održati u subotu, 29.septembra.

Zrenjanin će i ove godine biti među gradovima u Srbiji u kojima će biti održana tradicionalna humanitarna manifestacija Trka za srećnije detinjstvo. Ujedno će biti održana i Mini olimpijada za osobe sa smetnjama u razvoju, najavljeno je na konferenciji za medije u Multimedijalnoj sali Gradske kuće. Trka za srećnije detinjstvo je sportsko humanitarna manifestacija, najveća i najmasovnija u okviru Crvenog krsta Srbije, koja se održava već gototvo tri decenije. Nešto više o ciljevima i značaju manifestacije rekla je Aleksandra Tanasijević, sekretar Crvenog krsta Zrenjanin.

 

Program manifestacije počinje u 10h u Aviv parku gde će najpre biti otvorena 11.Mini olimpijada udruženja za pomoć MNRO sa teritorije Vojvodine, istovremeno će početi i prodajna izložba radova osoba sa smetnjama u razvoju, koja će biti otvorena do 13 časova dok će Trka za srećnije detinjstvo početi u 11h. 29.septembra se obeležava i Svetski dan srca pa će tim povodom biti održana i edukacija o prevenciji bolesti srca i krvnih sudova kao i merenje krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here