Predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović o eventualnom pristupanju Pokretu Saveza za Srbiju.

0
174

U ovom trenutku bolje je praviti programski slične koalicije jer tada sve ideološke i druge razlike kao i pitanje dalje budućnosti Srbije ne izbijaju u prvi plan – rekao je predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović komentarišući najavu formiranja Saveza za Srbiju.

Povodom najave formiranja opozicionog bloka Savez za Srbiju, u javnosti su se pojavile ocene da se većina osnivača međusobno ne podnosi, kao I da će pre ili kasnije izbiti na videlo razlika između stranaka koje će činiti Savez. U njemu su stranke desnice Stamatovića i Obradovića, stranka centra Vuka Jeremića, Demokratska stranka i Levica Borka Stefanovića kao I Sindikat “Sloga”. Pored ostalog, strankama se zamera I politika povratka tvrdom nacionalnističkom stavu, jer se zalažu za insistiranje na statusu kvo po pitanju Kosova. Kako Narodni slobodarski pokret ocenjuje formiranje Saveza I da li bi pokret hipotetički mogao da se priključi Savezu, glasila su pitanja koja smo uputili predsedniku Pokreta, Miroslavu Paroviću.

 

Prema najavama pojedinih članova Saveza za Srbiju ova koalicija će biti formirana početkom septembra, a prvi veliki izazov sa kojim će se suočiti biće Kosovo, jer kako se čuje, naprednjačka vlast sprema da potpiše sporazum koji bi Prištini omogućio članstvo u UN.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here