Milan Glamočanin: Tajne službe su našle pogodne pojedince koji će za njih obavljati prljave poslove

0
979

Posle petog oktobra 2000.godine strane tajne službe su preko pojedinaca odradile ono što su želele jer su našle pogodne pojedince koji će kao i tada i danas za njih obavljati prljave poslove- rekao je bivši načelnik Uprave policije Milan Glamočanin.

Naše vojne i civilne službe primetile su početkom godine da se u Beogradu i na teritoriji Srbije nalazi neodgovarajući broj stranih državljana, s obzirom da nije turistička sezona, niti oni posećuju turistička mesta, već ona u kojima se nalaze vojni objekti ili objekti vezani za naše bezbednosne snage.

Beograd je postao poprište špijunskih igara kakvo nije bio još od vremena Hladnog rata. Zbog čega naša zemlja postaje sve interesantnija stranim obaveštajnim službama i da li je to slučajno? Bivši načelnik Uprave policije Milan Glamočanin mišljenja je da se Hladni rat za našu zemlju nije ni završio I da je on ovde konstantno prisutan.

Da Hladni rat na Balkanu I dalje traje potvrdio je I nekadašnji zamjenik šefa CIA za jugoistok Evrope, Stiven Majer. On je naveo da je Hladni rat trebalo da se završi kada se 1991. urušio Sovjetski Savez. Ali on se nikada nije završio, i veoma je živ na Balkanu. Nakon pada Sovjetskog saveza, Zapad, a posebno SAD, imao je savršenu priliku da pomogne kreiranje nove bezbednosne politike. Imali smo šansu da uklonimo sve stare institucije Hladnog rata i da pomognemo da se Evropa, Rusija i SAD pokrenu ka bezbednosnom aparatu pogodnom za 21. vek ali se to nije dogodilo, naveo je Majer.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here