Predsednica Vlade Ana Brnabić sastala se u Njujorku sa predsednikom Švajcarske Alenom Berseom, pri čemu je istakla da je Srbija posvećena nastavku dijaloga Beograda i Prištine

0
114

Predsednica Vlade Ana Brnabić sastala se u Njujorku sa predsednikom Švajcarske Alenom Berseom, pri čemu je istakla da je Srbija posvećena nastavku dijaloga Beograda i Prištine. Brnabić je ocenila da je to težak proces i da zahteva puno vremena i strpljenja.

Premijerka je istakla da je Srbija sprovela značajne političke i ekonomske reforme, dodavši da je rešavanje pitanja Kosova i Metohije posebno važno za budućnost Srbije. Prema njenim rečima, za Srbiju je veoma značajna puna implementacija Briselskog sporazuma.
Predsednica Vlade je tokom razgovora predstavila najvažnije rezultate reformi u oblasti ekonomije i obrazovanja, uz napomenu da je švajcarski model dualnog obrazovanja bio dobar primer za Srbiju i da smo, usvajanjem zakonskih rešenja, stvorili uslove da dualno obrazovanje zaživi u Srbiji u većem kapacitetu.
Ana Brnabić je izrazila zahvalnost na podršci koju Vlada Švajcarske Konfederacije, preko Švajcarske agencije za razvoj i saradnju pruža Srbiji, a posebno je značajna podrška timu koji sada radi pri Kabinetu predsednice Vlade, a bavi se pitanjima smanjenja siromaštva i socijalne inkluzije.

 

Brnabić i Berse su razgovarali i o digitalizaciji kao pitanju koje je među prioritetima obe zemlje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here