U Narodnom muzeju Zrenjanin održana je tribina o položaju žena u sportu

0
217

U okviru izložbe “Žensko lice sporta”,  koja je otvorena 1.oktobra u Narodnom muzeju Zrenjanin održana je i javna tribina o položaju žena u sportu.

 Na tribini se  govorilo o postojanju diskriminacije u sportu, preprekama i poteškoćama na putu do uspeha, pogledu javnosti na uspeh sportistkinja, količini sredstava koja se izdvajaju za ženski sport, predstavljanju žena u medijima, zastupljenosti žena u upravljačkom delu sporta i sličnim temama.

Na tribini su govorili pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje Zoran Milošević, profesor na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu Višnja Đorđić, profesor odbojke i dugogodišnji trener odbojke Milenko Vuković, pomoćnik gradonačelnika zadužen za sport Simo Salapura, psiholog u pokrajinskom Zavodu za sport Snežana Vujanović, sportski lekar Radmila Petrin, sportski novinar Biljana Mandić, i članica Komisije “Žene i sport” pri Olimpijskom komitetu Ružica Karajović Ibročić.

Moderator tribine bila je Stojanka Lekić, koautor izložbe i pokrajinska poslanica, bivša sportistkinja i dugogodišnja sportska radnica.

 

Višnja Đorđić, profesor na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu govorila je ovom prilikom o Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.godine koje će, prema njenim rečima, mnogo pažnje posvetiti učešću žena u sportu.

 

 

Izložba ,,Žensko lice sporta’’ i tribina o položaju žena u sportu deo su projekta ,,Žensko lice sporta u Zrenjaninu’’ a poslednji, završni deo biće dokumentarni film koji će sadržati 17 intervjua sa bivšim i sadašnjim sportistkinjama.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here