Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama – 25. novembra, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zajedno sa ministarkom pravde Nelom Кuburović, posetio je Sigurnu žensku kuću. Sigurna ženska kuća u Novom Sadu od 2009. godine postoji kao redovna delatnost Centra za socijalni rad, a do tada je funkcionisala kao projekat, koji je podržavan sredstvima Gradske uprave za socijalnu i dečju zaštitu. U izjavi novinarima, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je naglasio da svaka poseta ovakvoj ustanovi deluje otrežnjujuće. Prema njegovim rečima nasilje prema ženama  je neprihvatljiva pojava u našem okruženju, pa zbog toga država ulaže napore da institucionalno, preventivno i represivno deluje prema nasilnicima

Vučević je naveo da će uskoro biti završen projekat sa Vladom Srbije koji pruža podsticaje ženama preduzetnicama, a kroz koji se vidi da su one žene koje su podržane da pokrenu svoj biznis, uspele da se izbore na tržištu. On je dodao da je to važno imajući u vidu podatke da većina žena ostaje u porodicima u kojima trpe nasilje zbog ekonomske zavisnosti.

Ujedinjene Nacije su 1999. godine rezolucijom 54/134 službeno potvrdile 25. novembar kao Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.