Delegacija Srpske radikalne stranke koju je predvodio predsednik Poslaničke grupe radikala u Skupštini Vojvodine Đurađ Jakšić, je povodom sto godina od održavanja Velike narodne skupštine Srba, Bunjevaca i drugih Slovena i donošenja istorijske odluke o prisajedinjenju Kraljevini Srbiji, položila vence na spomen obeležja znamenitih Srba u Novom Sadu. Radikali i njihovi simpatizeri su u prisustvu građana Novog Sada venac prvo položili na spomenik velikom narodnom tribunu Jaši Tomiću. Govoreći o značaju Jaše Tomića i o njegovoj ulozi tokom velikih istorijskih događaja, Đurađ Jakšić je rekao

Jakšić je dodao da su srpski radikali ponosni što baštine tradiciju srpskih radikala Jaše Tomića. Predsednik Posalničke grupe radikala u Skupštini Vojvodine je naglasio da je na Srpskoj radikalnoj stranci zadatak da odbrani tekovine  slavnih predaka i da sačuva srpsku Vojvodinu u okviru srpske države.

U Dunavskoj ulici, ispred kuće u kojoj je rođena Milica Tomić supruga Jaše Tomića, cveće je položila odbornik Srpske radikalne stranke u Skupštini Grada Novog Sada ,Marina Nedeljković.

Prema rečima Marine Nedeljković, Milica Tomić  jeste bila vanvremenski borac za opismenjavanje i emancipaciju žena, ali je to, rame uz rame sa svojim suprugom Jašom, činila u duhu težnji ka nacionalnom oslobođenju i ujedinjenju ovih krajeva sa maticom Srbijom.

Radikali su i na Trgu slobode, ispred zgrade u kojoj je održana Velika narodna skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena položili venac. Okupljenima se obratio Đurađ Jakšić koji je predložio da se 24. i 25. novembar utvrde za državni praznik, kao Dani prisajedinjenja, jer su odluke donete na Rumskoj i Velikoj narodnoj skupštini odluke od nacionalnog, državnog značaja.

Đurađ Jakšić je na kraju obraćanja istakao da je Srpska radikalna stranka uverena da će uskoro doći generacija koja će osloboditi Kosovo i Metohiju i prisajediniti Republiku Srpsku i Crnu Goru. Jakšić je dodao i da radikali sanjaju o danu kada će Republika Srpska Krajina ponovo biti najzapadnija srpska država, poželevši da veličanstveno delo naših slavnih predaka živi na mnogaja leta.