Slobodan Reljić – Srbija će i ako bude primljena u EU ,biti poslednja država koja će se pridružiti toj zajednici

0
215

Novinar i publicista Slobodan Reljić ocenio je da je datum prijema Srbije u Evrospku uniju 2025.godine politikanstvo, a Srbija će i ako bude primljena, biti poslednja evropska država koja će se pridružiti toj zajednici.

Da bi se članstvo naše zemlje u  Evropskoj uniji dogodilo oko 2025. godine, Srbija bi do 2023. trebalo da otvori i zatvori svih trideset pet poglavlja. Sadašnjim tempom od četiri nova poglavlja godišnje, biće potrebno još pet godina samo za otvaranje svih preostalih poglavlja.  Do sada su otvorena samo “lakša” poglavlja, za koja Evropska unija uglavnom nije postavljala merila za otvaranje. Da li se Srbija drži rokova za pridruživanje koje je sama postavila, pitali smo publicistu i novinara  Slobodana Reljića.

Istraživanje Ministarstva za evropske integracije koje je obavljeno poslednji put u avgustu 2018.g. pokazalo je da bi pedeset pet odsto građana glasalo za ulazak Srbije u Evropsku uniju. Prema toj anketi dvadeset jedan odsto građana izjasnilo se protiv članstva u EU, dok je dvanaest odsto njih navelo da ne bi glasalo na eventualnom referendumu ili da ne zna šta bi odgovorilo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here