Aleksandar Vučić se sastao sa Borutom Pahorom

0
92

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da je sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom razgovarao o unapređenju bilateralne saradnje dve zemlje na političkom i ekonomskom planu i o rešavanu pitanja Kosova i Metohije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da je sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom razgovarao o unapređenju bilateralne saradnje dve zemlje na političkom i ekonomskom planu i o rešavanu pitanja Kosova i Metohije.  Prеdsеdnik Srbijе je posle  cеrеmonije svеčanog dočеka isprеd Palatе Srbija,  prvo imao tet a tet sasatanak sa slovenačkim predsednikom , a potom je održan i sastanak dеlеgacija Rеpublikе Srbijе i Rеpublikе Slovеnijе. Alеksandar Vučić je govoreći o temama sastanka o  kojima je razgovarao sa slovenačkim kolegom rekao

Predsednik Srbije je naglasio i da se tokom proteklih deset godina dobro razvijala i ekonomska saradnja dve zemlje, pa tako robna razmena  između Srbije i Slovenije danas iznosi milijardu tri stotine miliona evra

Predsednik Slovenije Borut Pahor je istakao da Slovenija podržava ambicije Srbije da postane članica Evropske unije . Pahor je rekao da između Slovenije i Srbije postoje različiti pogledi na neka pitanja ali da njegova  poseta ima za cilj učvršćivanje poverenja i odnosa na svim nivoima.

Slovenački predsednik će tokom posete razgovarati i sa predsednicom parlamenta Srbije Majom Gojković i sa predstavnicima svih parlamentarnih stranaka, a obratiće se i poslanicima. Drugog dana posete, predsednik Slovenije položiće venac na Spomenik neznanom junaku na Avali.

Prema informacijama iz slovenačke Privredne komore, s Pahorom je u Beograd  došlo stotinak privrednika među kojima su predstavnici firmi zainteresovanih za digitalizaciju poslovanja i uprave, turizam i druge delatnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here