Aleksandar Vučić i gradonačelnik Ljubljane

0
117

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem, koji je nedavno započeo četvrti mandat na čelu slovenačke prestonice.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem, koji je nedavno započeo četvrti mandat na čelu slovenačke prestonice. Predsednik Vučić i gradonačelnik Janković su izrazili nadu da će Beograd i Ljubljana, inače zbratimljeni gradovi, uspostaviti još čvršću saradnju.

Predsednik Vučić je rekao da bi za Beograd i druge gradove u Srbiji bilo značajno da uče od Ljubljane i primenjuju slične projekte.

Gradonačelnik Janković je istakao da je Ljubljana voljna da podeli iskustvo i projekte koji su pomogli da 2016. godine glavni grad Slovenije postane Zelena prestonica Evrope, kako bi se i Beograd kandidovao za istu titulu.

Dvojica sagovornika su konstatovali i da ekonomska saradnja Srbije i Slovenije dobro napreduje, izrazivši zadovoljstvo što se povećava obim investicija iz Srbije u Sloveniji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here