Na konferenciji za novinare najavljena je manifestacija ,,Najbolje vino Banata’’ čija se završnica očekuje 1.marta

0
110

U Multimedijalnoj sali Gradske kuće održana je konferencija za medije na kojoj je  najavljena manifestacija ,,Najbolje vino Banata’’

Sa ciljem promovisanja vina Banata već 10 godina organizuje se manifestacija pod nazivom  ,,Najbolje vino Banata’’. U Multimedijalnoj sali Gradske kuće pomenuti događaj su najavili organizatori: predsednik uduženja Klub vina Zrenjanin, Šandor Šomođi, koordinator manifestacije Branislav Prohaska, direktor KC-a Zrenjanina Goran Marinković i direktor TO grada Zrenjanina Zoran Ljubotina. Manifestacija ,,Najbolje vino Banata’’ organizuje se u Kulturnom centru Zrenjanina u toku februara 2019.godine a pravo učešća ima svaka punoletna osoba nastanjena na teritoriji Banata, koja ima svoje proizvedeno vino. Takmičenje vina nastalih u našem regionu u novijoj istoriji datira od 2009.godine i o tome je nešto više rekao predsednik udruženja Klub vina Zrenjanin Šandor Šomođi.

O propozicijama takmičenja govorio je koordinator manifestacije Branislav Prohaska.

Direktor Kulturnog centra Goran Marinković istakao je da se ova manifestacija svake godine unapređuje a cilj je da naredne godine to bude Festival vina i takmičenje vinara ne samo Banata nego i regiona.

Direktor TO grada Zrenjanina govoreći o manifestaciji Najbolje vino Banata istakao je da je u pitanju jedan novi turistički proizvod a izrazio je i nadu da će naš grad dobiti Festival vina u narednom periodu.

Finale manifestacije Najbolje vino Banata biće 1.marta u Kulturnom centru Zrenjanina sa početkom u 12h. Tog dana će biti proglašena najuspešnija vina Banata a održaće se i javna degustacija takmičarskih vina i Banatskog šilera.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here