Božidar Delić ocenio je da je trenutna situacija u dijalogu između Beograda i Prištine dobra – jer nema dijaloga dve strane

0
109

Narodni poslanik Srpske radikalne stranke Božidaru Deliću ocenio je da je trenutna situacija u dijalogu između Beograda i Prištine dobra- jer dijaloga  dve strane trenutno nema.

Jedan od dvojice kopredsedavajućih prištinskog tima za dijalog s Beogradom, Špend Ahmeti , izjavio je da ‚‚dijalog sa Beogradom ima samo jedan cilj –  da dovede do uzajamnog priznanja. Ako ne bude priznanja, ovaj dijalog nema nikakvog smisla- naveo je Ahmeti. Šta se u ovom trenutku dešava sa dijalogom Beograda i Prištine, bilo je pitanje koje smo postavili narodnom poslaniku Srpske radikalne stranke Božidaru Deliću.

Nakon susreta sa šeficom evropske diplomatije Federicom Mogherini, kopredsedavajući kosovske  delegacije je najavio ojačanu dinamiku u dijalogu u prvom polugođu 2019.g. Prema Ahmetiju, kosovska strana će pokrenuti pitanje sudbine nestalih, ratnih zločina i reparaciju, ali je priznao da je Mogherini ponovo pokrenula pitanje tarifa koje je Kosovo uvelo za proizvode iz Srbije i BiH. Prema Ahmetiju, tarife se neće ukinuti bezuslovno, a Srbija “mora da prekine sa kampanjiom povlačenja priznanja kosovske nezavisnosti”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here