Humanitarno trčanje pod nazivom ,,Korakom do kuće od srca’’ za porodicu Dudaš biće održano 24.februara

0
138

U Multimedijalnoj sali Gradske kuće održana je konferencija za medije na kojoj je najavljeno humanitarno trčanje pod nazivom ,,Korakom do kuće od srca’’ za porodicu Dudaš iz Zrenjanina.

Humanitarno trčanje pod nazivom “Korakom do kuće od srca” za porodicu Dudaš iz Zrenjanina održaće se 24. februara. Cilj ove akcije je kupovina kuće porodici Dudaš i trajno rešavanje njihovog stambenog pitanja najavljeno je na konferenciji za medije u Multimedijalnoj sali Gradske kuće. O samoj akciji govorili su organizatori Saša Nikolić, Nenad Škundrić i Borislav Đogo. Pored njih govorili su i Vladimir Đurić, ispred Kulturnog centra Zrenjanina, zatim starešina hrama Svetog Arhangela Mihaila Veselin Vlaški dok se ispred lokalne samouprave obratio pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura. Porodica Dudaš trenutno živi u podstanarskoj kući u naselju “Mužlja”. Imaju četvoro dece od kojih je 19-ogodišnji David nepokretan i boluje od cerebralne paralize koju prate jaki epileptični napadi objasnio je jedan od organizatora Borislav Đogo a rekao je i ko je uključen u organizaciju samog događaja.

Koordinator ovog događaja Saša Nikolić istakao je na koji način će se trčanje odvijati a rekao je i ko će svojim učešćem podržati ovu akciju.

Jedan od organizatora Nenad Škundrić objasnio je na koji način funkcioniše ova akcija.

Istog dana, u 18h, u Kulturnog centru Zrenjanina biće održana Duhovna akademija. Sva prikupljena sredstva biće usmerena na kupovinu kuće porodici Dudaš. Kutije za prikupljanje humanitarne pomoći postavljene su unutar katoličke crkve u Mužlji dok je druga kutija postavljena u crkvenoj prodavnici hrama Sv. Arhangela Mihaila na staroj pijaci. Takođe, uplata se može izvršiti i putem računa a organizatori su podsetili i da će svaki kilometar ove trke moći da se “otkupi”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here