Aleksandar Vulin “IDEX 2019”

0
210

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji predvodi delegaciju Srbije na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme “IDEX 2019” u Abu Dabiju, izjavio je da je ova manifestacija prilika da svet vidi šta to Srbija nudi u sferi odbrambene industrije.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji predvodi delegaciju Srbije na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme “IDEX 2019” u Abu Dabiju, izjavio je da je ova manifestacija prilika da svet vidi šta to Srbija nudi u sferi odbrambene industrije. Vulin je istakao da se to pre svega odnosi na oblast kopnene vojske, najavivši da će država nastaviti da ulaže u odbrambenu industriju, koja je u 2018. godini ostvarila zaradu od izvoza veću za skoro četrnaest odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Ministar je objasnio da je na štandu JP “Jugoimport SDPR” predstavljen deo proizvodnog programa odbrambene industrije Srbije, i dodao da veliko interesovanje stranih kupaca vlada za raketni sistem “ralas”.

On je ukazao na to da su strani kupci zainteresovani i za bespilotne letelice i već tradicionalno dobro poznate proizvode – Nora B52 kalibra 155mm, razne vrste municije, pa i pametne municije koja je po prvi put predstavljena.

Vulin boravi u zvaničnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima na poziv potpredsednika i premijera te zemlje, šeika Muhameda Bin Rašeda Al Maktuma.

Među više od hiljadu tri stotine  izlagača iz više od šezdeset zemalja, na sajmu “IDEX 2019”, Jugoimport SDPR nastupa kao integrator srpske odbrambene industrije, prikazujući sva njena nova i klasična dostignuća na jednom mestu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here