Otkrivena spomen ploča Marjanu Đulincu

0
251

U holu Kristalne dvorane otkrivena je spomen ploča arhitekti Marjanu Đulincu a nakon toga je otvorena i izložba projektanskih radova.

Upravni odbor Društva arhitekata Zrenjanina doneo je Odluku da se pokrene inicijativa za postavljanje spomen obeležja arhitekti Marjanu Đulincu na objektu Nove hale u Zrenjaninu. Namera Društva arhitekata Zrenjanina, kolega „AGM“-a i „SM -Inžinjering“- a je da se postavljanjem spomen obeležja na objektu Nove hale sportova, oda počast prerano preminulom kolegi, koji je svojim radom i posvećenosti arhitekturi bio uzor. Nakon otkrivanja otvorena je i izložba projektanskih radova. Otkrivanju spomen ploče su prisustvovali članovi porodice, kolege i prijatelji Marjana Đulinca a ovom prilikom se obratio njegov kum, Miljan Šišović koji je o Marjanu imao samo reči hvale.

Marjan Đulinac je rođen u Zrenjaninu 15.aprila 1965. godine u Zrenjaninu. Završio je osnovnu i srednju školu u Zrenjaninu i Arhitektonski fakultet u Beogradu 1990.godine. Sa kolegama AGM grupe radio je na velikom broju projekata i dobitnik je značajnih priznanja i nagrada za objekat Hale sportova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here