SRS organizovala protesni skup povodom dve decenije od bombardovanja SRJ

0
99

Srpska radikalna stranka organizovala je u Beogradu protestni skup povodom dve decenije od bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije. Funkcioneri, članovi i simpatizeri stranke, predvođeni liderom prof.dr Vojislavom Šešeljem, okupili su se kod nekadašnjeg restorana Ruski car u Knez Mihailovoj ulici.

U svom obraćanju, predsednik Srpske radikalne stranke je poručio da srpski narod nikada neće zaboraviti divljačko-zločinačko bombardovanje Srbije i da se nikada neće pomiriti sa idejom učlanjenja u NATO pakt.

Nakon svog obraćanja, predsednik Srpske radikalne stranke je zapalio zastave Evropske unije i NATO pakta i na taj način simbolično predstavio odnos srpskih radikala prema ovim organizacijama.

Prof dr Vojislav Šešelj je takođe osudio delovanje Haškog tribunala i istakao da je doživotna presuda prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću protivpravna i politički motivisana.

Nakon njegovog obraćanja i paljenja zastava, okupljeni su krenuli u protestnu šetnju ka zgradi Predsedništva. Na čelu kolone nalazio se transparent „EU + NATO – neprijatelji Srbije“, a srpski radikali sve vreme su uzvikivali parolu „Srbija! Rusija! – Ne treba nam Unija“

Članovi Predsedničkog kolegijuma Srpske radikalne stranke Ljiljana Mihajlović i Miljan Damjanović ostavili su u Predsedništvu Srbije drugi i treći tom knjige Vojislava Šešelja „U Srebrenici nije bilo genocida“, kako bi Aleksandar Vučić mogao da se poduči i informiše o tome šta se zaista dogodilo u Srebrenici 1995. godine.

U jednom trenutku okupljeni su zapalili i baklju, a nošene su zastave Srbije, Srpske radikalne stanke i zastave na kojima piše „Velika Srbija“, kao i bedževe na kojima piše „U Srebrenici nije bilo genocida“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here