Gradonačelnik Novog Sada Vučević prisustvovao obeležavanju Dana sećanja na poginule u NATO agresiji

0
106

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je obeležavanju 24. Marta – Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju, u kasarni „Jugovićevo“ gde je održan  komemorativni skup jedinica iz garnizona Novi Sad.

Pored garnizona Novi Sad, vence na spomen obeležje položile su delegacije Grada Novog Sada, Pokrajinske vlade, Skupštine AP Vojvodine, Južno-bačkog upravnog okruga, Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada, SUBNOR-a Novi Sad, udruženja Ratnih veterana i Vojnih penzionera, kao i porodice poginulih pripadnika Vojske Srbije. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je naglasio da je vreme da se neke stvari nazovu pravim imenom i da se jasno i nedvosmisleno stane na put raznoraznim tumačenjima ovog tragičnog događaja koji se odigrao pre dve decenije u našoj zemlji.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević rekao je da da poginuli i ranjeni u NATO bombardovanju nikada neće biti zaboravljeni, a da je na nama da čuvamo sećanje na te žrtve, kao i svih prethodnih dvadeset godina.

Komandant Prve brigade kopnene vojske pukovnik Zoran Nasković rekao je da je ovo sećanje na dane kada je našoj državi naneta velika nepravda i na sprovođenje nasilja nad narodom po zakonima sile, ali pre svega sećanje na žrtve, naše građane koji su dali svoje živote za odbranu otadžbine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here