U Zrenjaninu obeležena dvadeseta godišnjica početka NATO agresije na SRJ

0
186

U Zrenjaninu je polaganjem venaca na spomen obeležje poginulima u ratnim sukobima obeležena dvadeseta godišnjica početka agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju

Sećanje na žrtve NATO agresije u Zrenjaninu upriličeno je polaganjem venaca na spomen-obeležje poginulima u ratnim sukobima na teritoriji Jugoslavije od 1991-1999. godine. Vence su položili predstavnici Vojske Srbije – Garnizona Zrenjanin, Srednjobanatskog upravnog okruga, Grada Zrenjanina, udruženja ratnih vojnih invalida, zatim predstavnici ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca, udruženja ratnih dobrovoljaca 1912-1918, njihovih potomaka i poštovalaca, vojnih penzionera kao i delegacija Organizacije rezervnih vojnih starešina. O toku agresije na SR Jugoslaviju i žrtvama govoriо je komandant Garnizona Vojske Srbije u Zrenjaninu potpukovnik Nikola Fatić.

U okviru obeležavanja 24.marta, esej o istorijskoj sudbini Srbije pročitao je Bora Novaković, osnivač Udruženja potomaka i poštovalaca učesnika oslobodilačkih ratova Srbije od 1912. do 1918. godine. Verski obred u čast žrtava 1999. godine održali su sveštenici Srpske pravoslavne crkve jerej Miodrag Stojanović i protojerej Petar Ilić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here