Edukativna radionica za predškolsku decu povodom Svetskog dana zdravlja

0
128

Gradska organizacija Crvenog  krsta i  udruženje Ženska inicijativa Zrenjanin organizovali su u prostorijama Crvenog krsta edukativnu radionicu za  predškolsku decu povodom Svetskog dana zdravlja.

Kako je naglasio stručni saradnik  Crvenog krsta Zrenjanin Boris Vojinov , gradska organizacija i njeni volonteri se tokom čitave godine na terenu bave edukacijom najmlađih kada je reč o zdravim stilovima života kao i o pravilnoj ishrani.

Mališani iz predškolske ustanove ‚‚Dečija radost‚‚ su tokom edukacije koju je održala Marijana Mišić Andrić, mogli da se upoznaju sa voćem, povrćem i zdravim namirnicama kao i sa značajem zdrave ishrane u predškolskom uzrastu. O druženju i edukaciji sa predškolcima Marijana Mišić Andrić je rekla.

U svetu kao i u našoj zemlji Svetski dan zdravlja obeležava se svake godine nizom aktivnosti. Odluka da se 7.april obeležava kao Svetski dan zdravlja, doneta je 1948.godine, kada je i poslednja tadašnja članica Ujedinjenih nacija ratifikovala  odluku o konstituisanju Svetske zdravstvene organizacije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here