Dr Jovana Stojković o kaznama za roditelje koji ne vakcinišu svoju decu

0
413

Dr Jovana Stojković ocenila je da je hapšenje majke šestoro dece Jelene Miletić, nespretan potez države da prisilom sprovede bilo šta  u delo , odnosno bilo kakav zakon.

Pojedini mediji u Srbiji su objavili da hapšenje Jelene Miletić, supruge člana Predsedništva Srpskog pokreta Dveri koje je u javnosti ‚‚predstavljeno kao mučki napad na majku šestoro dece zbog nevakcinisanja dece, nije ništa drugo do oprobana taktika manipulacije antivakcinaškog lobija da od sebe naprave žrtvu.‚‚ Koliko su ovakve tvrdnje medija tačne i da li se oni koji su protiv vakcinacije namerno stavljaju na stub srama, glasilo je pitanje koje smo postavili psihijatru dr Jovani Stojković.

Protiv roditelja koji odbijaju da vakcinišu decu u Srbiji, posle delovanja takozvanog “antivakcinaškog pokreta”  podnose se prekršajne prijave, ali i izriču kazne. Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koji je usvojen februara 2016. godine, predviđene su kazne za roditelje koji ne vakcinišu svoju decu – od  trideset do sto pedeset hiljada dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here